egaliseermachineopruwer
Product

Opruw- en egaliseermachine

Voor het optimaal opruwen en egaliseren van de dekaarde op de champignon-kweekbedden, heeft Van den Top Machinebouw, in samenwerking met champignonkwekers, een nieuwe machine ontwikkeld, geheel uitgevoerd in RVS.

De machine is voorzien van een opruwas, een egaliseeras en een zelfreinigende aandrukrol welke allen elektrisch in hoogte verstelbaar zijn.

Ook voor het rijden en voor de aandrijving van de assen wordt gebruik gemaakt van elektromotoren. Dit garandeert een constante verhouding tussen opruw/ egalisatie snelheid en de rijsnelheid wat het eindresultaat ten goede komt.

De rijsnelheid en het toerental van de opruwas zijn traploos instelbaar d.m.v. frequentieregelaars. Knoeien van dekaarde wordt tot een minimum beperkt door slimme zij-afdichting en ook de zijkanten komen er perfect bij te liggen d.m.v. kegels op de aandrukrol. De machine is aan beide zijden te bedienen.

Deze zeer gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare machine is onmisbaar op bedrijven waar mechanisch geoogst wordt, maar ook op plukbedrijven zal deze machine een bijdrage leveren aan een optimaal bedrijfsresultaat!

Video: